Het Gezonde Evenwicht

Het menselijk lichaam is een enorm geavanceerd zelfregulerend mechanisme. Het beschermt zich op een slimme manier tegen alle mogelijke gezondheidsbedreigingen. Dat wil zeggen, als we het lichaam daartoe de kans geven door er optimaal voor te zorgen. Dat is het uitgangspunt van onze tandartspraktijk. In onze praktijk werken we samen met onze klanten aan een gezonde mond, waarin sprake is van een natuurlijk evenwicht tussen alle onderdelen van het kauwsysteem. De Veste helpt deze balans via een gestructureerde aanpak te bereiken of te herstellen in een drietal stappen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: beschermen, genezen en verbeteren. Het Gezonde Evenwicht.

Bekijk onze werkwijze

In de praktijk

In stripvorm wordt uitgelegd hoe Het Gezonde Evenwicht werkt voor Fred en Marieke


Dit is Fred

Fred is 58 jaar en van jongs af aan ieder half jaar naar de tandarts geweest. Hij had altijd een beetje tandsteen achter zijn voortanden en soms een gaatje, dit werd altijd netjes gerepareerd. De afgelopen jaren is hij enkele kiezen verloren en brak er regelmatig een vulling af. Ook heeft hij steeds meer nekklachten gekregen doordat zijn tanden schuin afslijten en hij met kauwen zijn nekspieren overbelast. Kauwen gaat wel iets minder na het verlies van de kiezen, maar het is nog wel acceptabel.

Fred wijkt dus steeds verder af van Het Gezonde Evenwicht, hierdoor zal hij onnodige algemene gezondheidsrisico’s lopen en zijn gebitsfuncties verliezen.


Dit is Marieke

Marieke is een goede kennis van Fred. Zij is ieder half jaar naar de tandarts geweest en had altijd alleen maar een beetje tandsteen. Ze is zich bewust van de invloed van suikers op haar gebit, hierdoor heeft zij ook nog nooit een gaatje gehad. Marieke heeft best een goed gebit, ze heeft vroeger een beugel gehad waardoor haar tanden goed met elkaar functioneren.

Wel bloedt haar tandvlees regelmatig met poetsen en maakt ze zich hier zorgen over. Bij onze controle blijkt dat Marieke parodontitis heeft (tandvleesontsteking), dit verklaart het bloeden.

Onze oplossing voor Fred

Beschermen:

Bewustwording dat ziekten aan tanden en tandvlees door de juiste preventie goed te voorkomen zijn. Fred heeft uitleg gekregen hoe hij zijn mond het beste kan reinigen en wij hebben zijn gebit professioneel gereinigd.

Genezen:

Genezen is pas mogelijk indien Fred op de juiste manier met beschermen bezig is. Doordat hij nu weet hoe hij beter kan poetsen, is zijn tandvlees niet meer ontstoken (bloedt niet meer).

Verbeteren:

Nadat de mond van Fred weer gezond is en hij weet hoe hij deze op de juiste manier kan beschermen, is het tijd om zijn gebit te verbeteren. We herstellen zijn kauwvermogen en afgesleten beet en verstevigen daarna verschillende tanden, waar hij eerder quick fix vullingen heeft gehad. Door deze behandelingen heeft Fred zijn kauwvermogen weer geoptimaliseerd en met de nieuwe vullingen is de kans dat er weer iets afbreekt veel kleiner.

Fred zit weer in Het Gezonde Evenwicht!

Onze oplossing voor Marieke

Beschermen:

Door een heldere uitleg en goede instructies leren wij Marieke haar mond beter te reinigen, met name tussen haar tanden en kiezen.

Genezen:

Haar tandvleesontstekingen zijn een ziekte, deze genezen wij door een behandelingstraject bij onze mondhygiënist.

Verbeteren:

Marieke heeft verder een goed gebit. Door haar eerdere beugel-behandeling staan haar tanden en kiezen mooi op elkaar afgesteld. Verder zijn er geen verzwakte of te sterk afgesleten tanden/kiezen aanwezig.

Marieke zit weer in Het Gezonde Evenwicht!